You are currently viewing Építkezés előregyártott téglafal elemekből

Építkezés előregyártott téglafal elemekből

  • Post author:
  • Post category:Blog

Mint az élet legtöbb területén a szakemberhiány egyre égetőbb gondokat jelent. Az építőiparban ez hatványozottan jelentkezik. Ezen szegmensben is elindult egyfajta robotizálás, illetve megjelentek a kevesebb élőmunkát igénylő előregyártott anyagok. Számos technológia, újszerű megoldás jellemzi az építőipar jövőjét, mint a 3D nyomtatók elvére épülő házépítés, az integrált hőszigetelések, előregyártott kémények, födémek, lépcsők és falelemek.

Egyre égetőbb kérdés, mind összgazdasági, mind az építőipar területén a szakember hiány. Melynek megoldásai kormányzati intézkedéseket igényelnek. Fontos lenne külföldről hazacsábítani a jó szakembereinket, megfelelő képzési rendszert és bérezést kialakítani. Mindez az építőiparban dolgozó vállalkozásoknak nagy segítség lenne, azonban a szakma nem várhatja tátott szájjal, hogy majd megoldja az aktuálpolitika ezt a fontos problémát. Ezért számos fejlesztés és olyan megoldások alkalmazása került ismét előtérbe, amik már működtek egyszer, csak most modern köntösbe kerülnek. Mindez azért is fontos, mert a szakember hiány mellett  a mai felgyorsult világunkban, a kivitelezési idő gyorsítása és a költséghatékonyság ugyanolyan fontos tényező. Ezért nyernek teret az integrált megoldások és előregyártott falelemek és panelek, pillérek, hőszigetelt  rendszerek. Hisz gyorsan és egyforma minőségben lehet velük felépíteni  egy családi- vagy társasházat.

Kis hazánkban a kéregfal panelek a legismertebbek, azonban kevesen tudják, hogy a Németországban már egyre népszerűbb előregyártott téglafal elemek már nálunk is kaphatóak.

Az előregyártott téglaelemek kifejlesztésére az első kísérleteket már az 1920-as években megtették. Azóta folyamatosan fejlesztik a népszerű építőanyagból készült falelemek előgyártását. Ezen technológiák felhasználásával és a fent is taglalt problémák megoldása végett kezdte le hazánkban a Beerstone betonelem gyártó WallPro fantázia néven az előregyártott téglafalak gyártását és forgalmazását.

A termék felhasználható egyetlen és többcsaládos házak építésére húsz méter magasságig, valamint kereskedelmi épületek, raktárak és termek építésére rövid építési idő alatt. Minden szükséges vágást, például a ferde mennyezetet és az ajtónyílásokat, pontosan a gyárban gyártják, ami jelentősen minimalizálja az építkezésen végzett erőfeszítéseket. Az összeszerelés kevés személyi ráfordítással történik. Mivel a falelemeket szárazon, tisztán és csak kisebb egyenetlenségekkel szállítják, szárítási időket nem kell betartani. Megfelelő tervek alapján, már a víz- és áramvezetékek mélyedései is előre ki vannak alakítva, így azzal sem kell már a helyszínen foglalkozni.

A cég külön gyárt vasbeton pilléreket, lépcsőket, lábazati elemeket is. Így kompletten megrendelhető egy családi ház szerkezete, amit pár nap alatt felállítanak a helyszínen. Látványosan és gyorsan lehet haladni az előregyártott technológiáknak köszönhetően, ami többszörösen térül meg, mind a gazdának, mind a kivitelezőnek.

Az előregyártott elemek minden esetben kész tervek alapján készülnek. A gyártó cég 6-8 hétre vállalja a legyártásukat, további információk a gyártó honlapján.