Blog

Építési tanácsok

Szakértő szemmel

Hasznos tanácsok építkezőknek, felújítóknak, szakembereknek. Hogyan használj egy anyagot? Mikor használd? Mire figyelj? 

Videó lejátszása

Szakértők a vízzárásban

Folyamatosan beázik a pincéje, főfala? Nem találja a megoldást? Kérje segítségünket!

Cégünk a vízzárás szakértője. Az elmúlt 20 évben számos projektet végeztünk, ahol megállítottuk a vízbetörést, nedvesedést. Helyszíni felmérés keretében megvizsgáljuk az okokat, majd felvázoljuk a lehetséges megoldásokat. Segítünk a gyors és szakszerű elhárításban.

ÍRÁSAINKBÓL

A legtöbb vállalkozás törekszik a több lábon állásra. Így van ezzel a kiskunfélegyházi Bozóki Design Kft. is. Ugyan fő profiljuk a sírkőkészítés, az évek folyamán egyre sokoldalúbb lett a cég. A természetes kő megmunkálás egyre nagyobb teret nyert a cég életében. A síremlékek mellett konyhai és fürdőszobai burkolatokkal, pultokkal, lépcsőkkel, párkányokkal, kültéri szobrokkal is foglalkoznak. A cég tulajdonosával Bozóki István, aranykoszorús mesterrel beszélgettünk a szakmáról.

Talán már találkozott ezzel a betűkombinációval,  hogy DIY (ejtsd: diájváj), ami angol rövidítés, a do it yourself, azaz csináld magad szavakból. Az utóbbi években nem csak külföldön, de idehaza is egyre több ötletet tár elénk a közösségi média (lásd: youtube, facebook, pinteres, stb.) videók és képek formájában. Aki érez magában egy kis kreativitást, szívesen vág bele egy saját projektbe, hogy készítsen például ülőgarnitúrát raklapokból, csipeszekből kis kiegészítőket, fadarabokból polcokat, kulcstartókat vagy rongydarabokból párnákat, ajándékszíveket.

A kőfaragó szakma egyik ikonikus alakja Weiszgáber János 79 évesen még mindig aktívan dolgozik, fáradtságot nem ismerve minden nap a szeretett szakma elkötelezettje. Példaértékű a munkához való hozzáállása, a kőfaragás terén elért munkássága. Nagyapja, édesapja is kőfaragó volt, így tanulta már meg nagyon fiatalon a mesterséget.  Jánossal beszélgettünk dunaföldvári műhelyében a szakmáról.

Ha igény merül fel, hogy legyen a ház alatt szuterén, vagy pince, akkor érdemes odafigyelni az építkezés során, hogy azt úgy építsük meg, hogy későbbiekben ne legyen gondunk vele. Egy ilyen helyiség építése mindig megdrágítja az építkezést. Leginkább azért, mert a föld szintje alá megyünk, ami sok gépi földmunkát igényel, valamint a vízelvezető és vízzáró elemek elkészítése nem olcsó mulatság.

Egy pince helyiség lehet áldás egy házban, illetve átok is. Ha van egy jó, száraz hűvös pincénk, szuterénünk, akkor ott bármit lehet tárolni. A zöldségektől kezdve a jófajta borokig, de a régi szekrényeket, már felesleges, de egyszer majd csak jó lesz ruhákat és használati tárgyakat. Azonban mi a helyzet, ha a pincénk egy nagyobb esőzés után beázik? Vagy egyszerűen csak a víz folyton jelen van, ezért ledobálja a vakolatot, salétromosak a falak és dohos, penészszag van a levegőben? Ilyenkor a pince csak nyűg és folytonos fejfájást jelent. Mit tehetünk, hogy ne ázzon be a pince.

A Vicat prompt cement különleges képességeinek köszönhetően jól használható műemlékek restaurálásánál, műtárgyak megóvásánál, alkalmas víz környezetében végzett munkáknál, javításoknál. Köt fémhez, fához. Így jól használható csőtörések esetén, de pincébe vízbetöréseknél is dolgozhatunk ezzel a cementtel.

Kapcsolat

Cím: 6300 Kalocsa, Erdei F. u. 54/b.
 
Adószám: 12858271 -2- 03
 
Telefon: +36 30 3 78 79 77